04 NYHETER

Nyheter

Hei, velkommen til å konsultere produktene våre!

Hva er High Dynamic Range (HDR)?Hvordan fungerer HDR-kameraer?

Populære innebygde vision-applikasjoner som kreverHDRinkludere smarte trafikkenheter, sikkerhet/smart overvåking, landbruksroboter, patruljeroboter osv. Avdekke en enkelt kilde til sannhet for HDR-teknologi og hvordan HDR-kameraer fungerer.

Mens oppløsning, følsomhet og bildefrekvens hadde vært de definitive målestokkene for å velge et passende industrikamera tidligere, har høyt dynamisk område blitt stadig mer uunngåelig for applikasjoner som involverer utfordrende og varierende lysforhold.Dynamisk område er forskjellen mellom de mørkeste og lyseste tonene i et bilde (som vanligvis er rent svart og rent hvitt).Når spektralområdet i en scene overskrider kameraets dynamiske område, vil objektet som er tatt, ha en tendens til å bli hvitt i utgangsbildet.De mørke områdene i scenen virker også mørkere.Det er vanskelig å fange bildet med detaljer i begge ender av dette spekteret.Men med moderne teknologier som HDR og avansert etterbehandling, kan nøyaktig gjengivelse av en scene gjøres.HDR-modus tar bilder og videoer uten å miste detaljer i lyse og mørke områder av en scene.Denne bloggen er ment for å diskutere hvordan HDR fungerer og hvor den skal brukesHDR-kameraer.

2

Hva er High Dynamic Range (HDR)?

Mange applikasjoner krever bilder med optimal eksponeringstid, der de lyse områdene ikke er for lyse, og de mørke områdene ikke er for svake.I denne sammenheng refererer dynamisk område til den totale mengden lys som fanges opp fra en bestemt scene.Hvis et tatt bilde inneholder mange lyse områder sammen med mange mørke områder dekket av skygge eller svakt lys, kan scenen beskrives som å ha et høyt dynamisk område (høy kontrast).

Noen av de mest populære applikasjonene som krever HDR inkluderer smarte vogner og smarte betalingssystemer, sikkerhet og smart overvåking, robotikk, ekstern pasientovervåking og automatisert sportskringkasting.For å lære mer om ulike applikasjoner der HDR anbefales, vennligst besøk Key embedded vision-applikasjoner forHDR-kameraer.

Hvordan fungerer et HDR-kamera?

Et HDR-bilde oppnås vanligvis ved å ta tre bilder av samme scene, hver med forskjellige lukkerhastigheter.Resultatet er et lyst, middels og mørkt bilde, basert på mengden lys som kom gjennom linsen.Bildesensoren kombinerer deretter alle bildene for å sy sammen hele bildet.Dette bidrar til å skape et bilde som ligner på det et menneskelig øye ville se.Denne etterbehandlingsaktiviteten med å ta enten ett bilde eller en serie bilder, kombinere dem og justere kontrastforholdene med én enkelt blenderåpning og lukkerhastighet gir HDR-bilder.

00

Når bør du bruke HDR-kameraer?

HDR-kameraer er designet for å ta bilder av høy kvalitet uavhengig av lysforhold.

ㆍHDR-kamera for lyse lysforhold

Under lyse innendørs og utendørs lysforhold blir bilder tatt i normal modus overeksponert, noe som resulterer i tap av detaljer.Men bilder tatt med enHDR-kameravil gjengi den eksakte scenen i lyse lysforhold innendørs og utendørs.

ㆍHDR-kamera for dårlige lysforhold

Under dårlige lysforhold er bilder tatt med et vanlig kamera mye mørkere og ikke tydelig synlige.I et slikt scenario vil aktivering av HDR lysne opp scenen og produsere bilder av god kvalitet.

Hampos HDR-kameramodul

HDR-kameramodul

Hampo 003-1635er et 3264*2448 ultra high definition (UHD) kamera som leverer utmerket ytelse som lavlysfølsomhet, høyt dynamisk område (HDR) og 8MP ultra HD-video.Hvis du er interessert i våre produkter, vennligstkontakt oss nå!


Innleggstid: 20. november 2022